josevandam1988.reismee.nl

Einde in zicht

Hoe snel kunnen 9,5 week omvliegen, morgen alweer naar huis! Bedankt voor al jullie goede-reis-wensen, nou mag er wel heel wat gebeuren wil het vliegtuig neerstorten oid ;) En bedankt voor al jullie reacties, 'k heb er vaak om kunnen lachen!

Om jullie nog een laatste update te geven:

Vrijdagmiddag dus de cooking class. Supergrappig, het was een over-de-top-homo met een geweldige dosis sarcasme, en we moesten vooral niet denken dat we voor de lol kwamen want er moest wel gewerkt worden! De recepten waren wel een beetje hetzelfde als de vorige keer, maar het was evenwel weer leuk!

Zaterdag heb ik een lange dag gemaakt: 's ochtends om half 9 de deur uit, eerst naar het National Museum, supergroot en best wel interessant =) Daarna naar de City Pillar, die tegelijkertijd een kleine Chinese tempel is. Daarna met de ferry de Chao Praya rivier oversteken naar de Wat Arun tempel. Die ferry was nogal verstopt, maar gelukkig had ik een lotgenoot gevonden om samen mee te zoeken. Daarna weer terug oversteken voor een bezoek aan de Wat Po tempel, en toen naar het interactieve Siam Museum, waarna ik om 7 uur weer terug was. De grap is dat ik alles lopend heb gedaan, en als je (grotendeels) in je eentje door Bangkok loopt spreken allerlei mannetjes je aan. Die zeggen dan bijvoorbeeld dat het museum in de ochtend gesloten is maar dat ze een leuke boottocht voor je kunnen regelen (kosten: 30 euri). Natuurlijk blijkt het museum dan niet gesloten te zijn, maar krijgen ze gewoon betaald door de betreffende tour organisation. En dat gebeurt dus 6x op een dag. Best goed toch dat ik er niet 1x ingetrapt ben ;) Daarnaast proberen ze je constant tuk tuks en taxi's in te lokken want ze zijn hier niet zo van de benenwagen. Met andere woorden: keertje lachen, beetje meepraten en vervolgens gewoon je eigen gang gaan :) Een beetje Hollandse nuchterheid komt dan wel van pas!

Zondag heb ik me de hele dag vermaakt op de gigantisch onvoorstelbaar grote en drukke maar superleuke Chatuchak Weekend Market. Eerst 's ochtends met de taxi van hostel verhuisd naar eentje die dichter bij de metro/skytrain ligt. Daarna van 11 tot 5 op de markt rondgelopen (best een respectabele tijd toch ;)

Vandaag (maandag) ook weer een aardige dag gemaakt, maar een goede afsluiting! Ik ben naar de Ancient City net buiten Bangkok geweest. Echt heel vet, ze hebben allerlei tempels en gebouwen nagemaakt, maar dan wel op (bijna) realistische grootte! Je kon er fietsen huren (ik blij ;) dus ik heb er van 10 tot 4 rondgelopen/-fietst. Ik kan de foto's hier helaas niet uploaden maar die komen later wel. Alleen om er te komen kostte iets meer moeite. Ik moest eerst met de metro en skytrian, maar dat is niet zo moeilijk. Daarna de juiste bushalte vinden echter wel. Nadat ik al 1,5 voor niks gelopen had wilde ik het aan een taxichauffeur vragen maar die kon natuulijk geen Engels. Hij wilde me wel brengen voor 15 euro (veel te veel natuurlijk). Twee Thaise jongens met een motorcycle hadden blijkbaar medelijden met me, want de ene jongen werd gedropt en ik mocht achterop. Gingen we samen op zoek naar de bushalte, maar hij wist ook niet waar het was haha! Maar uiteindelijk vonden we een bus (van het ouderwetse soort). Die bracht mij naar Pak Nam, vanwaar ik een minibusje moest nemen. Maar daar heb ik me toch door een tuk tuk laten overhalen om me verder te brengen (wel afdingen natuurlijk). Dus na ruim 2 uur was ik op de plaats van bestemming! Terug ging ietsje soepeler, hoewel mensen je raar aan blijven kijken als je de niet-toeristische manier van vervoer gebruikt. Maar daar horen ook vaak complimentjes bij, dus dat nemen we dan maar voor lief!

En dan morgen de laatste dag! Inpakken (kost al een halve dag haha!) en dan in de buurt denk maar wat marktjes/winkels kijken. En zorgen dat ik op tijd op het vliegveld ben natuurlijk :) Ik laat het jullie weten als ik veilig geland ben =)

MoD

Jootje! Nou, een grote temperatuurshock hoef je niet te verwachten, want het is hier lente! Donderdag en vrijdag wordt het 15 graden!! Heb je de winter mooi omzeild... en dan kun je woensdag proeven wat ik dinsdagavond tijdens de Turkse kookles fabriceer ;) Nou, geniet van je laatste normale nachtje en tot woensdag! Oja... succes met slapen in het vliegtuig. Ik zal aan je denken als ik in mijn comfortabele bedje lig :p

t. Jan

bedankt voor al je verhalen, FANTASTISCH!
Een goeie reis en veel succes met terug schakelen naar de Hollandse cultuur. Groetjes uit Hellevoet.

erna

Ha die Jose! Nou jij hebt niets meer te vertellen als je thuiskomt want we weten alles al. Wat een geweldige avonturen heb jij beleefd. Geniet nog even van je laatste dagje en een héle goede reis naar huis!

Marjorie

Heee Jose! Ik heb al je verhalen goed gevolgd, erg leuk! We missen je wel in de bakkerij! Je moet snel weer ff langs komen als je weer in Nederland bent!
Fijne terug reis en heb echt genoten van je verhalen! Groetjes

tante Nelly en oom Henk

Hoi Jose,
Vanavond onszelf ge-updated met jouw verhalen.
Jij hebt heel wat gezien en meegemaakt, leuk hoor!
Succes met de grote overtocht en groetjes van
tante Nelly en oom Henk

MoD

Jo, hoe laat Thaise tijd vlieg je eigenlijk?

Ger

Ha Jo,

Je had gelukkig al wat ervaring in het afpoeieren van Mozarts, dat kwam dus wel van pas ;-)!

Margriet

José!
Goede terugreis en wacht met smart op alle foto's, nog meer niet gepubliceerde verhalen en ervaringen onder het genot van een ouderwets bakkie heet water met een smaakie!!
Tot snel!! Xx