josevandam1988.reismee.nl

Wang Nam Khieo en Bangkok

En weer een week voorbij! De tijd gaat zo snel hier, maar dat zal wel een goed teken zijn

Laughing

Oh ja, vorige week zondag... Na even zoeken vond ik de motorcycletaxi, en na enige miscommunicatie begrepen ze waar ik heen wilde. Dus ging ik achter op de motor/scooter, helmpie op, 70km per uur door de bergen terug naar het resort

Cool
Ik had boodschappen gedaan op de markt, en 's avonds heb ik voor de kokkin/schoonmaakster en haar man gekookt. Leuk om weer eens zelf in de keuken te staan! Ik denk alleen niet dat ze door de keuring van Rob de Geus zouden zijn gekomen, en ik denk ook niet dat ze ooit van HACCP hebben gehoord
Tongue out

Maandag heb ik niet zoveel gedaantot de rest van de groep arriveerde. We hadden ook (weer) een stortbui eind van de middag, dus zoveel konden we ook niet doen. Wel kwamen er 's avonds nog wat kinderen van het plaatselijke schooltje een welkomstdansje voor ons doen.

Dinsdag hebben we flink gefiets, 27km behoorlijk steil de bergen op en af (lieveraf danop natuurlijk

Wink
) We waren wel een beetje bang dat onze 74-jarige superopa van de groep af en toe zou bezwijken onder de hitte en inspanning, maar hij heeft het gered! We zijn naar de Mushroom Farm gefietst, die ik dus al gezien had, en na de lunch zijn we door de pick-up gehaald, in het belang van de algemene gezondheid van de deelnemers
Cool
. Eind van de middag zijn we nog naar een natuurpark geweest waar we een prachtig uitzicht van de top hadden.

Woensdag hebben we wat rustiger aan gedaan, de pick-up heeft ons een eind op weg gebracht. We zijn naar een waterval gefietst (het laatste stuk 'gepushbiked') waar we nog even gezwommen hebben en waar onze opa de Tarzan heeft uitgehangen

Laughing
. Na de lunch zijn we naar het plaatselijke hospital geweest. Nee, er was niemand van z'n fiets gevallen, we kregen er een echte Thaise massage! Ik weet nog niet of ik me voor of na de massage van een uur beter voelde, maar het is in elk geval weer een ervaring
Tongue out
Het ging nogal officieel, ze moesten je lengte, gewicht en bloeddruk meten dus dan zal het wel goed zitten!

De rest van het verhaal maak ik een ander keertje af, want de computers zijn hier een beetje sloom en ik moet nog douchen, spullen pakken, eten en dan vertrekken voor een 12-urige rit naar Chiang Rai!

Jullie horen wel weer een keer wat!

Dit verhaaltje moest ik nog afmaken

Laughing

Donderdag zijn we naar een winery farm geweest en naar een kwekerij met bloemen uit Nederland (het blijft je achtervolgen...) De lunch was om half 1 en hetavondeten al om kwart voor 4, want daarna gingen we vertrekken naar een hele hoge berg om eenzonsondergang te bekijken. Het was wel was mistigin het dal en erwas een wolk voor de zon maar het was evenwelsupermooi!

Vrijdag vertrokken we al om 6 uur met een busje naar Bangkok, waar we om 11 uur aankwamen in Chinatown. Na een vroege lunch hebben we 's middag een fietstocht van 5 uur gemaakt, inclusief dinner en boottocht. Echt superleuk om te doen. Door de smalste en drukste straatjesvan Chinatown, waardoor de groep al na 10 minuten in tweeen gesplitst was, maar ook door de buitenwijken waarde mensen moestuintjes in hun achtertuinen hebben. Wel allemaalNederlanders in de groep trouwens, misschien ook wel weer logisch... 's Avonds ben ik zelfmet de metro naar het Siam Niramit Theatre geweest, daar was een supermooie show met veel muziek, dans en kostuums die allerlei aspecten van de Thaise cultuur lieten zien.

Zaterdag hadden we weer een fietstocht, beetje vergelijkbaar, in Bangkok maardan van 7.00 tot 12.00. Ook weer superleuk! Daarna heeftons groepje afscheid van elkaar gelopen en ben ik zelf nog wat rond gaan lopen in Chinatown. Natuurlijk had ik enige moeite om het hotel terug te vinden maar de aanhouder wint!Toen zelf weer terug naar Singburi: met een tuktuk die me niet bracht waar ik wilde, dus verder met de metro, toen van het metrostationachterop de motorcycletaxi naar het busstation, met de bus naar Singburi en weer met de taxi naar de Twinhouse!

En dat was de cyclingweek! Update van de laatste 2 weken in het Akha-dorp volgt

ma

Hey José, goed weer wat van je te lezen en dat iedereen de fietsweek zonder brokken is door gekomen. Veel plezier in Chiang Rai, ik zal dat eens even op google opzoeken.!

pa

Hoi Josie , je hebt weer leuke foto's gemaakt , alleen
die van die kokusnoot snap ik niet.
En niet te hard van die bergen af he .

ans

Hoi Jose, ik kreeg net een mailtje van mijn zoon die is nu ook in Thailand en zit in Chang Mai wie weet zie je twee hollandse jongens die een beetje aan het toeren zijn op hun motorfietsjes. Ik heb Arjan gemailt waar jij bent en hoe je er uit ziet, wie weet de wereld is eigenlijk maar zo klein.
Wij hebben volop geschaats hier prachtig,

Groetjes Ans

Ger

Haha, Jo, leuk dat je superopa ook op de foto hebt. Ik was wel nieuwsgierig geworden na je verhaal ;-)!

t. Jan

ha José,
bedankt voor je prachtige Big Buddha kaart! Daar kan zelfs je superopa niet tegenop! 24 maart gaan we weer naar onze pleegfamilie, want we missen ze inderdaad hééééééééé'l erg, haha. Doei doei, Hellevoetse groetjes.

Margriet

Joséeeee!! Geniet je nog een beetje daar? Zojuist terug gekomen uit de tegenovergestelde wereld met een weekje vol sneeuw, kou (-20), sneeuwhappen, op mn bips vallen en hygiënisch verantwoorde maaltijden (HACCP in the house, Rob zou trots zijn geweest ;) )
Altijd weer een uitdaging een weekje wintersport ;)
Tijd om snel eens te gaan bij kletsen als je terug ben én foto's te kijken!!! ;)
Have fun there!!

Xxxx