Een weekje Wang Nam Khieo
05 feb. 2012
🇹🇭
vanuit Thailand
Inmiddels weer een weekje later, maar hier ben ik weer! Afgelopen week hebben we de handen uit de mouwen gestoken, zoals je op de foto's vast wel gezien hebt
Vlakbij onze accomodatie ligt een van de grootste wildlife parken van Thailand. Nou hebben wij niet echt wildlife gezien, alleen de sporen die ze hebben achtergelaten in het woud... We zouden een keer na dinner time teruggaan, omdat de dieren dan wakker worden, maar toen regende het zo dat de paden te glibberig waren om over te rijden. Dus wat we vooral gedaan hebben is gaten graven en daar zout in stoppen en bladeren op hopen harken welke (wederom 's nachts) verbrand zouden worden. Op maandag, tijdens de heenweg (5 uur rijden achterin het open busje) hebben we een stop gemaakt bij een mooi park met watervallen. Vrijdag hebben we een mushroom farm bezocht, daar hebben ze paddenstoelen in de leukste vormen en maten en ze maken er paddenstoelenijs tot paddenstoelenchips tot paddenstoelenpoedergezichtsmaskers van. Daarnazijn de andere 3 van de groepen de coordinators teruggegaan naar de Twinhouse in Singburi. Ik ben hier in Wang Nam Khieo gebleven voor het weekend, anders moest ik vrijdag 5 uur rijden naar Singburi en maandag weer 5 uur terug hier naartoe, want dit iswaar defietstour start. De bazin van het geheel en haar Australische vriend bleven wel nog tot vanochtend hier, dus dat was nog best gezellig. Ze hebben me gisteren een klooster laten zien en 's middags hebben ze me meegenomen naar hetcentrum (wat kleine marktwinkeltjes en een grote markt met groente, fruit en vlees etc.) 's Avonds hebben we samen gekookt en gegeten. De accomodatie hier is trouwens top: douche met warm water, airco, mooi uitzicht
Alleen vandaag ben ikde enige in het resort, behalve de kokkin en wat werklui. Een van de werklui heeft me vandaag met de pick-up naar het centrum gebracht (wel tegen betaling natuurlijk
) Iedereen kijkt je hier wel raar aan, als je als enige blanke over de markt loopt. Ik heb wat dingen gekocht en geproeft waarvan ik alleen maar kan hopen dat het geen rat of iets dergelijks was, want niemand spreekt hier een woord Engels... Maar we hadden dikke lol op de markt, de Thaise vrouwtjes en ik, dus dat zal wel goed zijn! Nu maarhopen dat ik straks de motercycletaxi kan vinden die mij terug moet brengen naar de accomodatie,en dat hij de accomodatie kan vinden
Vanavond ga ik proberen of ik zelf mag koken. Morgen komen de mensen die ook gaan fietsen deze week. De fietsen hebben ze afgelopen week gekocht, omdat nog nooit iemand dat programma geboekt heeft. En ik begin te begrijpen waarom, want we zitten hier middenin de bergen en alles loopt supersteil omhoog en omlaag. Kunnen we weer een beetje aan de conditie werken! Nu ga ikop zoek naareen taxi, dustot laters!!

05 feb. 2012, 18:36
Veel fietsplezier van de week, berrugie op en berrugie af!
05 feb. 2012, 20:27
sterkte op de fiets! Die paddo's zijn wel wat voor mij. Ben gek op paddenstoelensoep en gebakken paddo's. Rat lijkt me iets minder. La gorn ka.
06 feb. 2012, 17:58
hey José, jij op de fiets, ik vanmiddag zowaar op de schaats en alles is heel gebleven. Hou jij de boel ook heel met die steile bergen?!
{{ reactie.post_date.date | formatDate('DD MMM YYYY HH:mm') }}