Hallo allemaal! Het is alweer een paar dagen geleden, maar ik zou jullie op de hoogte houden van mijn weekje teaching. Allereerst bedankt voor jullie mental support, ik heb het wel een beetje nodig gehad

Het is natuurlijk superleuk en boeiend om te ervaren hoe het is om voor een klas Thaise kinderen te staan, maar na 3 dagen heb ik al een hoop respect gekregen voor de vaste teachers hier. Het leuke is: als je blank bent en geen heel sterke afwijkingen vertoont qua uiterlijk en gedrag word je hier aanbeden door de kinderen. Ze willen allemaal met je knuffelen en je hand vasthouden, en je moet overal je naam opschrijven, van schriftjes tot armen en ballonnen. Verder krijg je elke dag gemiddeld 3 knutselwerkjes en een hoop liefdeaangeboden. Maar wanneer het ophet lesgeven zelf aankomt is het nog best lastig. Je moet maar gewoon ergens beginnen zonder dat je precies weet watde kids al weten en kunnen. Met de jongsten (vanaf 9 jaar) kun je wel wat spelletjes doen, zoals plaatjes en woorden bij elkaar zoeken. Bij de ouderen wordt het al wat moeilijker. Soms heb je klassen met 30 kinderen en het valt niet mee om die een uur lang bij de les te houden. De oudsten (13/14 jaar)hebben eigenlijk nauwelijks motivatie

. Als je ze iets vraagt of een opdracht geeft kijken ze je aan zonder enigereactie, waardoor je niet weet of ze je vraag niet begrijpen of gewoon geen zin hebben om mee te doen. Na wat losse opdrachten (bijv. objecten in het klaslokaal in het Engels opschrijven) kun je in elk geval altijd nog overgaan op bingo of hangman. Wij stonden met 3 man voor de klas, maar de andere 2 jongens hadden helemaal van te voren niet echt ideeen bedacht, dus had ik het idee dat ik met het meeste moest komen. Maar wel weer een hele ervaring natuurlijk

Over het eten op de school zullen we het maar niet hebben (superhete curry's met stukken vis incl. graat en vel, koude rijst en bittere groente). Gelukkig is het eten in het Twinhouse (vrijwilligershuis) altijd lekker, dus waarderen we dat weer des te meer! Morgen en overmorgen is er een soort van 'English Camp' waar alle scholen uit de buurt heen gaan, en een heleboel vrijwilligers. Dus dan hoeven we geen les te geven, alleen geen idee wat we wel moeten doen maar dat zal wel blijken. Het leven hier zit vol verrassingen

Ook qua dieren betreft trouwens. Vandaag voor het eerst bijna over een 1,5m lange slang heen gefietst die voor onze neus de weg overstak, en gisteren is een van de jongens bij het barretje door zijn schoen heen door een schorpioen geprikt. Nog wat dieren dus om toe te voegen aan het lijstje van rode reuzenmieren en muggen. Verder is het hier hardstikke gezellig. Er zijn weer nieuwe mensen bijgekomen dit weekend, incl Nederlanders. Soms wel zo gezellig, want de Scandinaviers zijn niet altijd bereid Engels te praten. En zo vermaken we ons hier dus wel. Van het weekend misschien weer naar Bangkok, maar dat zien we dan wel weer. Lagorn-ka!!